Ingyenes Linkkatalógus

Weboldalak kategorizálva, linkkatalógus magyar nyelvű honlapok népszerűsítésére.
Egyszerű és ingyenes linkajánlás, a beküldött tartalmat igyekszünk mielőbb ellenőrizni és megjeleníteni.
A linkkatalógus minden linkje teljes értékű és egyedi leírás beküldése esetén nem kérünk viszontlinket.

Keresés a katalógusban

Linkkatalógus infoboxLinkek - Kultúra, művészet

Letölthető könyvek. Javarészt PDF formátumú könyvek letöltése. Minden olyan készülékre, amely kezeli a PDF kiterjesztéseket, legyen az PDA, PocketPC, PC, telefon, okostelefon stb. Igaz nem adhatja vissza egy eredeti könyv illatát, borítóját, de a mindennapok során nagyon hasznos, ha elutazunk és nem akarunk egy komplett könyvtárat magunkkal vinni. Elterjedt megnevezése az e-book, e-könyv. Ezek nem csak PDF formátumban lelhetőek fel hanem pl.: DJVU formátumban is, amely sokkal helytakarékosabb a PDF-nél, de sajnos ez a formátum még csak feltörekvőben van.
http://letolthetokonyvek.hu/
A kockagolyo.hu egy sokoldalú szórakoztató portál, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a művészetre. Igyekszünk minél változatosabb, minél kreatívabb bejegyzéseket közzétenni. Célkeresztünkben áll a fotográfia, festészet, irodalom, építészet és nagyjából minden, ami "szem-szájnak ingere".
http://kockagolyo.hu/kategoria/muveszet
Honlapunkon minden megtalálható, ami a tetoválásokkal kapcsolatos. A minták jellemzése, a tetoválás készítése, mire kell figyelni a friss tetoválásokkal.A test díszítése teljesen megszokott dolog a mai ember szemének. Rengeteg ember él az önkifejezésnek ezen eszközével, akár szolidabb, akár extrémebb módon. Ma sokan a tetoválásra csak, mint díszítő elemre gondolnak, ami kifejezi gondolatvilágukat. A tetoválás hosszú múltra tekint vissza, a történelme folyamán mindig céltudatosan készítették, mindig volt valami szerepe, rituális eszköz volt. Rengeteg népnél jelen volt ez a válfaja a művészeteknek. Mindenhol más és más jelentőséggel bírtak. Valahol embereket jelöltek meg vele börtönviselésért, de valahol dicső tevékenység jele volt.
http://xn--tetovlsmintk-gbbbf.hu/
Versek a vágyakozásról, vivódásról, a kihűlt- és a boldog szerelmről hazai és külföldi költők tollából. Folyamatosan frissített gyűjtemény, ahová te is beküldheted kedvencedet, de akár saját versedet is. Gyűjtsük együtt a verseket, állítsuk össze a legszebb szerelmes versek online gyűjteményét!
http://szerelmes-versek.info/
A Magyar Történeti Életrajzok sorozatban, a magyar történelemben jeles szerepet játszó személyiségek életrajzait a kor kiváló történészei, politikusai mutatták be. A monográfia-sorozat a Magyar Történelmi Társulat kiadványa volt, amit 1885-ben Szilágyi Sándor szerkesztésével indítottak el. Berzeviczy Albert politikus, esztéta, és történetíró, az első Tisza-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere (1903-1905), a képviselőház elnöke (1910) volt. Történetíróként két korszakkal foglalkozott behatóbban, az abszolutizmus korával, és a magyar középkoron belül Beatrix magyar királynő korával, akiről monográfiát írt, amit több nyelvre (franciára, spanyolra és olaszra) is lefordítottak. Aragóniai Beatrix (1457-1508) magyar királyné, I. Mátyás király felesége volt. Nagy szerepet játszott Mátyás reneszánsz udvarának kiépítésében, a humanisták támogatásában, pl. Pietro Ransanust ő buzdította a magyarok történetének megírására. Emellett a politikai intrikáknak is tevékeny részese volt, melyek arra irányultak, hogy elszigeteljék Mátyást magyar környezetétől.
http://ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/berzeviczy_albert_beatrix_kiralyne
Buddha ember, aki legyőzött önmagában minden tudati elhomályosulást (zavaró érzelmet), szellemi tökéletessége következtében hatalmas erők bontakozhattak ki benne, és erre a tudásra saját erejéből tett szert, nem más tanítómesterek, isteni kinyilatkozás, vagy szent iratok tanulmányozásának a segítségével. Buddha tanítása szerint ez az út azonban a buddhává válásig mások véleménye, és saját elmélkedésünk révén világosodik meg. Bár az útmutatásra szükség van, a szintézis hangsúlyos szerepet kap tanításaiban.
http://buddhatanitasai.blogspot.com/
Idézetek után kutatsz a neten, de még egy olyan honlapot sem találtál, ahol széles választék közül szemezgethetnél? Látogass el weboldalunkra, ahol névnapi idézetek, esküvői idézetek meghívóra, sőt még bibliai idézetek is megtalálhatóak. Idézetek, versek minden alkalomra.
http://www.idezetekesversek.hu/
Vertel József a bélyegtervező grafikus emlékalbum elénk tárja a művész munkásságát, és életútját. A Képzőművészeti Főiskolán olyan neves művészeket mondhatott tanárainak, mint Aba-Novák Vilmos, és Konecsni György, akiktől elsajátíthatta művészete alapjait. Pályafutása az 1949-ben kiírt bélyegpályázat elnyerésével indult, melyet a Lánchíd újjáépítése alkalmából írtak ki. A több mint négy évtizedes munkája során, 8 alkalommal nyerte el az év legszebb bélyege címét. Munkásságát nemcsak Magyarországon ismerték el, hanem külföldön is, ahol több alkalommal díjat is kapott. A Vertel József emlékalbum megtekinthető, és megvásárolható a www.argyelus.hu weboldalon.
http://www.argyelus.hu/
A különböző kultúrák mind különböző hagyományokkal rendelkeznek. Az eljegyzési gyűrű jelentése mégis mindegyiknél azonos, eltérések a lánykérés szokásaiban lehetnek. A modernebb társadalmakban az ilyen jellegű hagyományok egyre inkább elhalványodnak, más szokások kerülnek előtérbe, ez teljesen érthető és természetes is, mivel változik életmódunk és változnak szükségleteink is. Régen a házasság gazdasági okokból volt szükséges, ez mára átalakult, így a lánykérés körítése is megváltozott. Ami maradt az az eljegyzési gyűrű.
http://eljegyzesigyuru.info
Ha Húsvét, akkor locsolkodásra fel, vagy mégsem? Aki valamilyen oknál fogva nem tudja meglátogatni hervadozó virágszálát válogathat a húsvéti sms-ötletek közül. A többieknek pedig ott vannak a hagyományos és a vicces locsolóversek. Mindez egy helyen versebeküldési lehetőséggel. Locsoló versek és sms-ek Húsvétra.
http://locsoloversek.w3w.hu/
A blog célja hogy növekvő időrendi sorrendben összefoglalja a világtörténelem évszámait. Nagy események, fontos dátumok segítenek neked tudásod kiszélesítésében. Rendszeres frissítés, egyedi szűrési lehetőség. Szórakozás közben tanulhatsz.
http://vilagtortenelem.blogspot.com
Mozi műsor, színházi műsor, koncertek, budapesti étteremajánló, gyerekprogramok: mindez összegyűjtve elérhető a Budapest Terminal programajánló portálon! A programajánlókon túl kritikák, interjúk, cikkek is között is böngészhetünk. A weboldalon bejelentkezés után lehetőség van események feltöltésére, kritika készítésére, egyedi programajánló hírfolyam készítésére is. A folyamatosan meghirdetett nyereményjátékokon pedig belépőjegyeket sorsolnak ki.
http://budapestterminal.hu